Jak bezpiecznie i szybko rozpalić domowy grill?
Jak bezpiecznie i szybko rozpalić domowy grill?
Jak bezpiecznie i szybko rozpalić domowy grill?

Na początek wyczyść ruszt, gdyż stary tłuszcz i pleśń psują smak potraw, a na dodatek mogą być trujące, tak jak podpałki na bazie benzyny.  Zdrowsze są naturalne, czyli parafinowe. Na podpałce szukaj atestu PZH i oznaczenia PN-EN 1860-3. Nie używaj denaturatu, benzyny, rozpuszczalnika, to grozi wybuchem i pożarem!

Podpałkę połóż lub rozlej w trzech punktach. Podpal, używając długiej zapałki lub zapalniczki. Węgiel lub brykiet rozłóż równomiernie. Grillować zacznij, gdy podpałka się wypali, a węgle pokryją się białym nalotem. Inaczej jedzenie wchłonie niebezpieczne substancje

Komentarze

https://minds.pl/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Nikt jeszcze nie napisał komentarza!