
views
Składniki
0,42 fl oz /12 g wody różanej
0,27 oz / 8 g wosku pszczelego
0,9 fl oz / 26 g oliwy
0,5 fl oz /14 g oleju z pestek moreli
2 krople absolutu różanego
Przygotowanie
Zanim zaczniesz, raz jeszcze rzuć okiem na sekwencję kolejnych etapów w procesie wyrobu kremów - opisaną na początku tej książki.
Wykorzystaj metodę „gorącej kąpieli', ale użyj trzech, nie dwóch naczyń: jednego większego i dwóch mniejszych, mieszczących się w tym większym jednocześnie.
W jednym z mniejszych naczyń podgrzej wosk, olej z pestek moreli, i oliwę, a w drugim - wodę różaną.
Gdy wosk się stopi, wyjmij oba mniejsze naczynia z większego.
Wlej podgrzaną wodę różaną do mieszanki olejów i kontynuuj mieszanie szpatułką lub blenderem elektrycznym. Mieszaj, aż mikstura ostygnie do temperatury 40°C. Dodaj absolut różany, dokładnie wymieszaj.
Przelej do przygotowanego pojemnika^ i odstaw do ostygnięcia. Krem najtepiej przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu, z dala od wody i zanieczyszczeń
Komentarze
0 comment