Kulinaria
Jak zrobić polski bigos?
Potrawa czasochłonna, ale genialna w swojej prostocie. Już Adam Mickiewicz doceniał walory bigosu pisząc w „Panu Tadeuszu”:„W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną.”Przepisów na bigos jest wiele i na sło...
0
0
0
15 Nov, 10:05 AM
Grzaniec – na piwie czy na winie?
Grzańce na winie pojawiają się na stolach Europejczyków szczególnie często podczas Świąt Bożego Narodzenia, ale można ich skosztować już znacznie wcześniej. To właśnie grzańce towarzyszą Niemcom, Szwedom oraz Norwegom podczas świątecznych jarmarków. A kto...
0
0
0
4 Nov, 09:38 AM
Nie wiedziałaś, że można to grillować! Co możesz wrzucić na rusz?
Karczek, kurczak, szaszłyki. Co niektórzy sięgają po kukurydzę, bakłażan i krewetki... co jeszcze można grillować a o czym pewnie nie wiesz?
0
0
0
3 Nov, 09:15 PM